AutoCAD 2022 – kaj je novega?

AutoCAD 2022 ob novih možnosti načina dela ter sodelovanja prinaša tudi tehnični predogled (technical preview) novega 3D pogona:

Trace – okolje za sodelovanje in označevanje risb podprto tako v AutoCAD web in mobile aplikacijah, kot tudi na namizni aplikaciji. Omogoča dodajanje opomb, ki pa so ločene od same risbe.

Count – hitro štetje objektov v risbi. Rezultat se lahko vključi kot tabela v samo risbo.

Plavajoča okna – okno z risbo lahko sedaj odpnete iz AutoCADa in ga prosto prestavljate po zaslonu ali zaslonih – zelo uporabno za razporejanje risb po več zaslonih.

Deljenje risbe (Share current drawing) – deljenje kopije risbe v vključenimi vsemi zunanjimi referencami, fonti itd. Vsakdo, ki mu posredujete spletno povezavo, ima dostop do risbe. Dostop lahko omejite zgolj na pregledovanje ali pa omogočite urejanje in shranjevanje kopije risbe. Povezava do risbe samodejno poteče po 7 dneh.

Predelano začetno okno AutoCADa – bolj prijazna in z ostalimi produkti usklajena začetna stran, ki vsebuje najbolj pogoste ukaze: odpiranje obstoječih in izdelava novih risb, dostop do tem za učenje ter dostop do pomoči in forumov.

Tehnični predogled (technical preview) novega 3D pogona – AutoCAD 2022 vključuje tehnični predogled popolnoma novega 3D pogona, ki izkorišča zmogljivosti sodobnih grafičnih (GPU) in večjedrnih centralnih (CPU) procesorjev. Ta pogon bo morda v prihodnosti nadomestil obstoječega, a pred tem želi Autodesk pridobiti odzive in pripombe uporabnikov.